Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

„Sat za našu planetu“ u Eurobanci

26 Mart 2021.

„Sat za našu planetu“ u Eurobanci
Globalna ekološka inicijativa „Sat za našu planetu“ održava se u subotu 27. marta 2021. godine u 20.30 h, a Eurobank će se tradicionalno priključiti ovoj akciji. Tim povodom, isključićemo svetla na sat vremena u centrali banke u Beogradu, koja je jedna od retkih poslovnih zgrada koja nosi epitet „pametne zgrade“, jer je izgrađena po najsavremenijim ekološkim standardima. U isto vreme svetla će se  ugasiti i u 7.000 gradova i mnogobrojnim institucijama širom sveta.

Organizacija WWF (World Wide Fund for Nature) ove godine priprema niz online sadžaja podrške koji su dostupni putem sajta https://www.wwfadria.org/sr/ukljuci_se/sat_za_nasu_planetu/ u cilju širenja svesti o značaju očuvanju prirode i ublažavanju klimatskih promena.
Zaštita životne sredine je jedan od ključnih stubova korporativne društvene odgovornosti i održivog razvoja Eurobanke. Banka nastoji da sprovođenjem odgovrnih  praksi i mera smanji negativan uticaj na životnu sredinu. Kroz program „Investiramo u evropske vrednosti”, Eurobank je od 2003. godine uložila više od 4,7 miliona evra u obrazovanje, zdravstvo, ekologiju, kulturu i socijalnu inkluziju.
Top