Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Četvrta donacija u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“

28 Septembar 2020.

EUROBANK OBEZBEDILA VREDNU RAČUNARSKU OPREMU ZA EKONOMSKU ŠKOLU „ĐUKA DINIĆ“

Četvrta donacija u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“
Četvrta donacija u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobanke realizovana je u Ekonomskoj školi „Đuka Dinić“ u Leskovcu. Škola je zahvaljujući donaciji računarske opreme i projektora dobila modernizovani kabinet, a sredstva su obezbeđena od transakcija izvršenih humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“. Nova oprema naročito će koristiti u daljem stručnom usavršavanju đacima obrazovnog profila Službenik u bankarstvu i osiguranju.

„Veoma mi je drago što i u ovim izazovnim vremenima nastavljamo sa društveno odgovornim projektom „Škola kao nacrtana za Vas“, koji realizujemo uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i velikog broja klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Veliko srce“. Raduje nas što je Ekonomska škola „Đuka Dinić” u Leskovcu dobila nov i moderno opremljen kabinet u kojem će učenici, budući bankarski službenici, moći da rade u realnim programima, kao u pravoj banci. Do sada smo u projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ uložili više od 4,2 miliona dinara i u narednom periodu nastavljamo sa njegovom realizacijom – izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Značaj donacija Eurobanke obrazovnim ustanovama prepoznat je i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a zahvalnost u ime Ministarstva iskazao je dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih:
„Vreme je svetske krize koje iziskuje da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnloškog razvoja obrati pažnju na ovakve kompanije kao što je Eurobanka, koja pomaže obrazovnim ustanovama u Republici Srbiji. Mi smo zahvalni svima onima koji vide da je ulaganje u obrazovanje nešto što je trajna dobit za čitavo društvo i zbog toga podržavamo ovakve projekte. Pohvalio bih i ekonomske škole koje su fokus grupa Eurobanke, što su sa svojim timovima napravile različite vrste projekata prema potrebama svojih škola, a što je Eurobanka odredila koji su to prioriteti i odgovorila na potrebe škola. Mi već treću godinu sarađujemo sa Eurobankom i do sada smo opremili četiri škole. Ovo je dobar primer društvene odgovornosti jedne velike kompanije i nadam se da će uspešnost realizacije ovih projekata govoriti o kvalitetu učenika koji završavaju ekonomske škole i da će na tržištu oni mnogo brže i jednostavnije naći posao, nego što je to bilo do sada”, naveo je dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih. O vrednosti donacije Eurobank za ovu obrazovnu ustanovu govori i direktor škole Tanja Petković, koja kaže da je Banka uvidela značaj i potrebu za osavremenjivanjem nastavnog procesa i istakla: „Zahvaljujući donaciji, učenicima naše škole omogućeno je da steknu neophodne kompetencije i veštine za obavljanje bankarskih poslova sa fizičkim i pravnim licima. Nova računarska oprema zbog manje buke i zračenja u kabinetu pozitivno će uticati na zdravlje učenika i zaposlenih, jer se veliki deo nastavnog procesa odvija u kabinetu. Predavanja zaposlenih iz Eurobanke dodatno će motivisati učenike da se na što bolji način pripreme za svoje buduće zanimanje. U ime učenika, zaposlenih i svoje lično ime, zahvaljujemo Eurobanci što je i Ekonomska škola „Đuka Dinić“ iz Leskovca kroz projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ dobila učionicu po meri učenika“ – izjavila je Tanja Petković, direktor škole.

Eurobanka je 2018. godine započela svoj samostalni projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ u okviru kojeg je opremila kabinet za statistiku i računovodstvo Prve ekonomske škole u Beogradu i obezbedila opremu za elektronsku jezičku laboratoriju sa digitalnom bibliotekom Ekonomskoj školi „Stana Milanović” iz Šapca. Treća donacija realizovana je u Subotici, zahvaljujući kojoj je učenicima Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“ na raspolaganju modernizovani kabinet virtuelne banke. Pored donacija neophodne računarske opreme, projekat ima još jednu važnu komponentu - kroz predavanja zaposlenih iz Eurobanke i stručnu praksu učenici srednjih ekonomskih škola stiču nova teorijska i praktična znanja o bankarstvu.

Povezana dokumenta

Top