Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Pet godina zaredom najaktivnija emisiona banka

14 Maj 2019.

EBRD PRIZNANJE ZA EUROBANK

Pet godina zaredom najaktivnija emisiona banka
Program za podsticanje trgovine (TFP) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) nagradio je Eurobank kao najaktivniju emisionu banku u Srbiji petu godinu zaredom. Eurobank se u TFP program EBRD-a za podsticanje trgovine uključila 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozno poslovanje svojih klijenata.

Francis Malige, generalni direktor, finansijske institucije za EBRD: “Podsticanje trgovine ima ključnu ulogu u unapređenju ekonomskog razvoja i rasta. Naša snažna mreža partnerskih banaka doprinosi realizaciji ovog programa pružanjem finansijskih sredstava i pomoći kompanijama da identifikuju, istraže i prošire poslovanje na nova tržišta. Mi u EBRD-u smo izuzetno ponosni na saradnju sa partnerskim bankama na čak tri kontinenta. TFP nagrade pokazuju koliko smo ponosni, kao i koliko cenimo i prepoznajemo njihove napore.”

„Međunarodna trgovina i razmena imaju veliki značaj kako za napredak srpske ekonomije, tako i za širenje poslovanja naših klijenata. Priznanje EBRD-a nam mnogo znači jer je ono potvrda naše posvećenosti klijentima i jačanju saradnje sa međunarodnim finansijskim institucijama kao bitnim partnerima banaka i privrede u Srbiji. Čast nam je što smo petu godinu zaredom prepoznati kao najaktivnija banka u promociji medjunarodne trgovine”, rekao je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Od početka rada u Srbiji, EBRD je uložio oko 5 milijardi evra u preko 230 projekata širom zemlje. Ova banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu.

Povezana dokumenta

Top