Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank i EBRD potpisale ugovor

10 April 2019.

Eurobank i EBRD potpisale ugovor o kreditnoj liniji za finansiranje malih i srednjih preduzeća

Eurobank i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su danas bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 20 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji.

Eurobank će ova sredstva odobravati malim i srednjim preduzećima za investicije kako u trajna obrtna sredstva, tako i u stalnu imovinu, a radi daljeg rasta i razvoja na lokalnom i međunarodnom tržištu. Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora Eurobanke, Slavica Pavlović, i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za finansijske institucije u regionu Zapadnog Balkana, Belorusije, Moldavije i Ukrajine, Henri Rasel (Henry Russell).

”Ova kreditna linija će omogućiti ravnomerniji plasman po regionima Srbije direktnom alokacijom određenih iznosa na područja izvan Beograda sa ciljem da se podrži rast i razvoj malih i srednjih preduzeća u celoj zemlji”, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik IO Eurobanke. Malim i srednjim preduzećima sredstva iz kredita biće dugoročno stavljena na raspolaganje za nove projekte koji su planirani u narednom periodu u vrednosti do 2 miliona evra po projektu.

Henri Rasel, direktor EBRD za finansijske institucije u regionu Zapadnog Balkana, Belorusije, Moldavije i Ukrajine rekao je: “Izuzetno nam je drago što ćemo ovom kreditnom linijom sa Eurobankom proširiti mogućnosti finansiranja za mala i srednja preduzeća u Srbiji. Eurobank je naš dugogodišnji partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine još 2011. godine i zadovoljstvo nam je što na ovaj način jačamo tu saradnju.“

Eurobank kontinuirano ulaže u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća, a samo u poslednje 4 godine plasirala je više od 650 miliona evra u ovaj segment srpske privrede. Potpisivanjem ugovora sa jednom od vodećih međunarodnih institucija, kao što je EBRD, Eurobank potvrđuje strateški fokus usmeren na dugoročnu podršku privredi.

Povezana dokumenta

Top