Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

„Suncokret“ iz Hajdukova „Blic preduzetnik 2017“

11 Jul 2018.

U akciji “Blic preduzetnik 2017”, koju već 11 godina organizuje dnevni list “Blic” titulu je ponela firma “Sunockret” iz Hajdukova.

„Suncokret“ iz Hajdukova „Blic preduzetnik 2017“
Firma “Suncokret” iz Hajdukova je u konkurenciji od 300 firmi, ponela titulu “Blic preduzetnik 2017”, koju dnevni list “Blic” organizuje već 11 godina zaredom. Ček od 1.000.000. dinara koji je obezbedila Eurobank, partner akcije “Blic preduzetnik 2017”, pobedniku je na svečanosti u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, uručio ministar finansija Siniša Mali.

- Sektor mikro, malih i srednjih preduzeća čini 99,9 odsto preduzeća u našoj zemlji, doprinosi 56 odsto BDP-u, a zaposleni u tim preduzećima čine 65 odsto svih zaposlenih u Republici Srbiji. Ova preduzeća su kičma naše privrede i zato je Vlada Republike Srbije stvorila povoljan privredni i finansijski ambijent, sa stabilnim javnim finansijama. Kako bismo otišli i korak dalje, u septembru ćemo predstaviti paket stimulativnih mera koje će našu privredu da učine još konkuretnijom. Jedna od mera je smanjenje poreza na zarade, a druga ubrzanje procesa za povraćaj PDV-a, čime ćemo podstaći preduzetnike da zaposle više radnika i da se u značajnoj meri smanji zapošljavanje na crno, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank koja je partner akcije “Blic preduzetnik 2017. godine” ističe da Eurobank tokom svojih 15 godina postojanja nastoji da bude pouzdan partner privrednicima i svojim proizvodima i uslugama želi da doprinese razvoju malih preduzeća i privrednika.

- U proteklom periodu imali smo priliku da se opet uverimo u važnost i značaj sektora malih preduzeća i preduzetnika koji ne samo da zapošljava veliki broj ljudi već zaista predstavlja pokretačku i razvojnu snagu zemlje. Upoznali smo veliki broj preduzetnika, uključujući i današnje finaliste, čiji rad i postignuti rezultati jesu najbolji primer šta to čini jednog uspešnog predzetnika i kako se može doprineti razvoju privrede u Srbije - navela je Slavica Pavlović uz nadu se da će današnje priznanje biti dodatni podstrek poslovanju nagrađenih i na pravi način predstavljati promociju preduzetništva i preduzetničkog duha.

Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Blic“ napominje da je cilj akcije „Blic preduzetnik“ promovisanje, jačanje i podrška preduzetničkom duhu u Srbiji.

- Ovom akcijom želimo da podržimo mali privatni biznis u Srbiji i da javnosti, našim čitoacima pokažemo da izazov privatnog biznisa može biti ozbiljan pokretač razvoja lokalne sredine, da u njemu leži budućnost. “Blic” i sam posluje u uslovima tržišne ekonomije i oduvek se bavi temama koje se tiču preduzetništva, nudeći predloge kako da se pokrene sopstveni biznis. U našim ljudima leži preduzetnički duh i želimo da ih podstaknemo i ohrabrimo da krenu u to, ističe Mihailović.

Ove godine, u top 10 izbora za „Blic preduzetnika 2017“ ušli su: “Radex” iz Jagodine, “MTK Metal-Komerc” iz Užica, “Top spider“ d.o.o iz Inđije, “Mlekara Moravica” iz Arilja, “Suncokret” iz Hajdukova, ‘’IDAS’’ d.o.o iz Mola, “Ukras” d.o.o. iz Velikog Popovića, “RE3-Product” DOO iz Plandišta, “FMO Ukus” iz Kovačice i “Žica promet” iz Aranđelovca.

Pobebnika izbora za “Blic preduzetnika 2017” odabrao je žiri u sastavu Siniša Mali, ministar finansija, Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank, Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije i Suzana Lakić, novinarka “Blica”. Kriterijumi na osnovu kojih je stručni žiri izabrao najboljeg preduzetnika godine su profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, kao broj zaposlenih i novozaposlenih. Žiri je ocenjivao i tehnološke inovacije, orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.

Povezana dokumenta

Top