Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Novo igralište za bezbrižniju igru na otvorenom u Somboru

28 Jun 2018.

BOLJI USLOVI ZA BEZBRIŽNU IGRU MALIŠANA U SOMBORU

Novo igralište za bezbrižniju igru na otvorenom u Somboru
Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce“ i istoimenom projektu koji realizuju Eurobanka i Fondacija Ana i Vlade Divac mališani predškolske ustanove „Vera Gucunja“ iz Sombora dobili su novo igralište za bezbrižniju igru na otvorenom. Postavljen je novi mobilijar, a stari je obnovljen, kako bi bio bezbedniji za dečije aktivnosti.

„Zadovoljstvo nam je što su kroz projekat „Veliko srce“, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac pomogli još jednom vrtiću. Izuzetno nam je stalo da se deci obezbede što je moguće povoljniji uslovi za odrastanje, obrazovanje i razvoj. Naš doprinos kroz renoviranje igrališta posmatramo isključivo kao dodatni podsticaj dužem i kvalitetnijem boravku dece u prirodi“, istakla je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank.

Mališane i predstavnike predškolske ustanove „Vera Gucunja“ pozdravila je i Aleksandra Kecojević Program Menadžer Fondacije Ana i Vlade Divac koja je partner Eurobanke u projektu.

„Veliko srce“ je primer uspešne saradnje koja doprinosi društvenim promenama koje najpre odnose na kvalitetnije uslove za odrastanje i razvoj dece.“, rekla je tom prilikom Aleksandra Kecojević.

Tokom prethodnih godina, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac obnovili su više od 45 igrališta u dečijim vrtićima, veliki broj prostorija u školama i zdravstvenim ustanovama, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rast i razvoj najmlađih.

MasterCard kartica „Veliko srce“ je standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju - rekonstrukciji škola i igrališta u predškolske i školske ustanove širom Srbije.Top