Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Izbor za „Blic preduzetnika 2017. godine“

14 Jun 2018.

Panel diskusijom „Država i mali biznis“ zvanično je počeo izbor za „Blic preduzetnika 2017. godine“

Izbor za „Blic preduzetnika 2017. godine“
Na panelu održanom u redakciji „Blica“ u Beogradu govorili su Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobanke; Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje; Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera i Branislava Simanić, direktorka sektora Preduzetništva Privredne komore Srbije.

Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Blic“ koji je moderirao panel diskusiju, istakao je da je cilj akcije „Blic preduzetnik“ promovisanje, jačanje i podrška preduzetničkom duhu u Srbiji.

- Ovo je jedanaesta godina da biramo najboljeg preduzetnika u Srbiji. Kriterijumi na osnovu kojih će u narednim nedeljama stručni žiri izabrati najboljeg su profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, kao broj zaposlenih i novozaposlenih. Žiri će ocenjivati i tehnološke inovacije u preduzećima kandidatima kao i njihovu orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice. I neće im biti lako, rekao je Predrag Mihailović.

Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobanke koja je partner akcije “Blic preduzetnik 2017. godine” ističe da je sektor malih preduzeća i preduzetnika važan jer predstavlja pokretačku i razvojnu snagu zemlje i zapošljava značajan broj ljudi.
- Nadam se da ćemo izabrati najboljeg preduzetnika kome će nagrada biti podstrek u daljem radu, ali i koji će biti dobar primer svima koji žele da se otisnu u preduzetničke vode - ocenio je Dušan Mihailović koji je naveo da Eurobanka kontinuirano radi na unapređenju uslova i kriterijuma za kreditiranje i pružanje podrške malim i srednjim preduzećima.

Žiri u sastavu Siniša Mali, ministar finansija, Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobanke, Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije i Suzana Lakić, novinarka “Blica” u narednim nedeljama će od prijavljenih 300 preduzeća u Srbiji, po zadatim kriterijumima, selektovati 50 najboljih. Zatim će, detaljnim uvidom u poslovanje uz pomoć rejting agencije žiri odabrati deset najuspešnijih kandidata i na kraju odlučiti pobednika "Blic preduzetnika za 2017. godinu".
Ko je "Blic preduzetnika za 2017. godinu" biće odlučeno sredinom jula. “Blic preduzetnik za 2017. godinu” biće nagrađen sa 1.000.000 dinara koje obezbeđuje Eurobanka kao partner akcije.
Podsetimo, prvi koji je poneo titulu najuspešnijeg preduzetnika 2007. godine, kada je akcija i započeta, bio je Srđan Pavlović, vlasnik "Obuće Pavle" iz Bele Palanke. Prestižno priznanje zatim je bilo dodeljeno i preduzećima "Agrounik", "Stublina", "Execom", "D-kompani", kao i vlasnicima "Mikroelektronike" , "Blenda" , "Manuela", "Edosa", a Miroslav Kovačević, vlasnik istoimene vinarije, proglašen je za najboljeg preduzetnika za 2016. godinu.


Kontakt:
Nevena Prokić, asistent u marketingu Blica
nevena.prokic@ringier.rs, 065/333-5-012

Jelena Zlatanović, Agencija New Moment PR
jelena.zlatanovic@newmoment.com, 064/296-15-64


Povezana dokumenta

Top