Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Četvrtu godinu zaredom najaktivnija emisiona banka

22 Maj 2018.

EBRD PRIZNANJE ZA EUROBANK

Četvrtu godinu zaredom najaktivnija emisiona banka
Program za podsticanje trgovine (TFP) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) nagradio je Eurobank kao najaktivniju emisionu banku u Srbiji četvrtu godinu zaredom. Eurobank se u TFP program EBRD-a za podsticanje trgovine uključila 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozno poslovanje svojih klijenata.

Generalni direktor EBRD-a za finansijske institucije Nick Tesseyman izjavio je tim povodom:

„Finansiranje trgovine je važan deo podsticanja ekonomskog razvoja i rasta. Naše partnerske banke su te koje progres čine mogućim, omogućavajući kompanijama da istražuju i osvajaju nova tržišta. EBRD je ponosan što je deo toga i nagrada Eurobanci je način da izrazimo naše priznanje i zahvalnost.“

Međunarodna trgovina i razmena imaju veliki značaj kako za napredak srpske ekonomije, tako i za širenje poslovanja naših klijenata. Prizanje EBRD-a nam mnogo znači jer je ono potvrda naše posvećenosti klijentima. Čast nam je što smo četvrtu godinu zaredom prepoznati kao banka koja promoviše i pomaže međudržavnu trgovinu”, rekao je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Program za podsticanje trgovine je pokrenut 1999. godine sa misijom da promoviše međunarodnu trgovinu. Okuplja više od 96 partnerskih banaka u 26 zemalja u kojima EBRD investira, uz maksimalne investicije od preko 1,5 milijardi evra po projektu i više od 800 banaka sa kojima sarađuje širom sveta.

Od početka rada u Srbiji, EBRD je uložio oko 4 milijarde evra u preko 190 projekata širom zemlje. Ova banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu.

Povezana dokumenta

Top