Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobanka proslavlja jubilej poslovanja

17 Maj 2018.

U SLUŽBI KLIJENATA VEĆ 15 GODINA

Eurobanka proslavlja jubilej poslovanja
Eurobanka proslavlja značajan jubilej – 15 godina uspešnog poslovanja na trištu Srbije. Tokom 15 godina rada, Banka je rasla i razvijala se povećavajujući broj zaposlenih i ekspozitura, implementirajući nove tehnologije i nudeći inovativne proizvode i usluge kreirane u skladu sa potrebama klijenata. Eurobanka je danas među vodećim bankama na tržištu Srbije.

Na svečanosti povodom obeležavanja jubileja, Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke, pozdravila je predstavnike Eurobank Grupe, Fokiona Karaviasa, generalnog direktora Eurobank Grupe, Stavrosa Joanua, zamenika generalnog direktora Eurobanke i Mihalisa Luisa, direktora za međunarodne aktivnosti generalnog odeljenja Eurobanke i predsednika Upravnog odbora Eurobanke Srbije, koji su doputovali u Srbiju za ovu posebnu priliku.

Generalni direktor Eurobank Grupe Fokion Karavias je u svom govoru čestitao rukovodstvu i osoblju Eurobanke na tome što je Banka važan igrač na visoko konkurentnom srpskom tržištu. On je naglasio važnost međunarodnih aktivnosti, napomenuvši da očekuje da će one u budućnosti zadržati značajnu ulogu u bilansu stanja Eurobank Grupe.

Predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović, zamenik generalnog direktora Eurobank Grupe Stavros Joanu i direktor za međunarodne aktivnosti Eurobank Grupe Mihalis Luis obratili su se predstavnicima medija na konferenciji za štampu, sumirali uspešno poslovanje i najavili planove za naredni period.

„Ponosni smo na činjenicu da smo banka prvog izbora naših klijenata. Tokom proteklih godina konsolidovali smo svoje poslovanje, nastavili sa umerenim rastom i plasirali se u top 10 banaka. Eurobanka je visokokapitalizovana tokom svih ovih godina poslovanja u Srbiji. Naš kapital iznosi osam posto ukupnog kapitala bankarskog sektora i predstavlja garant stabilnosti prema našim partnerima, klijentima i zaposlenima. Za Eurobank prošla godina bila je veoma uspešna. Zabeležen je rast kredita od preko 15% u oba segmenta – u poslovima sa stanovništvom i u poslovima sa privredom. Unapređena je paleta usluga koju nudimo kroz digitalne kanale i povećana baza klijenata. U 2017. godini Eurobank je ostvarila dobitak pre oporezivanja od 2,5 milijarde dinara što je za 17% više u odnosu na rezultat 2016. godine. Nastavljamo sa uvođenjem inovacija u naše poslovanje. Fokus će biti na mikro preduzećima i preduzetnicima, ali nećemo zapostaviti ni fizička lica – kojima ćemo ponuditi usluge i proizvode koji odgovaraju njihovim zahtevima, a u skladu su sa najnovijim trendovima u bankarskom sektoru“, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

Napomenuvši da je u ranim fazama poslovanja Banke bio na mestu izvršnog direktora i predsednika Izvršnog odbora Eurobanke, Stavros Joanu rekao je da je posebno zadovoljan zbog toga što je banka uspela da zauzme značajanu poziciju na tržištu. „Jačanje čvrstih poslovnih veza koje već postoje među zemljama u regionu doprinosi daljem unapređnju poslovanja. Mi smo jedan od ključnih igrača na srpskom tržištu i pomažemo razvoj lokalne zajednice i srpske privrede“, izjavio je Joanu.

Od prvih koraka na srpskom bankarskom tržištu Eurobanka je imala podršku Eurobank Grupe čije je iskustvo kombinovala za znanjem i zalaganjem zaposlenih spremnih da klijentima ponude najsavremenija finansijska rešenja za njihove potrebe.

Više od decenije Eurobanka je prepoznata kao banka koja stabilno posluje pružajući finansijsku podršku klijentima, ali i vodeći računa o društvenoj zajednici. Kroz program „Investiramo u evropske vrednosti” do sada je uloženo više od 4,5 miliona evra u obrazovanje, zdravstvo, ekologiju, kulturu i socijalnu inkluziju. Od ove godine, kroz novi CSR projekat „Škola kao nacrtana za vas“, 22.000 korisnika humanitarne kartice „Veliko srce“ zajedno sa Eurobankom doprinosiće poboljšanju uslova za rad i učenje u srednjim ekonomskim školama u Srbiji.

U naredno poglavlje Eurobanka ulazi radujući se novim poslovnim susretima i klijentima, poslujući sa osećajem odgovornosti prema svim stejkholderima – klijentima, akcionarima, zaposlenima i lokalnoj zajednici u želji da ostane banka prvog izbora klijenta.

Povezana dokumenta

Top