Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

EUROBANK GENERALNI SPONZOR 17. EKONOMSKOG SAMITA REPUBLIKE SRBIJE

23 Oktobar 2017.

Tradicionalno partnerstvo između Eurobank i Ekonomskog samita Republike Srbije nastavljeno je i ove godine kroz sponzorstvo 17. Samita, koji je od 23. do 24. oktobra održan u Beogradu.

EUROBANK GENERALNI SPONZOR  17. EKONOMSKOG SAMITA REPUBLIKE SRBIJE
Tradicionalno partnerstvo između Eurobank i Ekonomskog samita Republike Srbije nastavljeno je i ove godine kroz sponzorstvo 17. Samita, koji je od 23. do 24. oktobra održan u Beogradu. Ključne teme bile su podizanje konkurentnosti srpske privrede, bezbednosna pitanja u regionu, kao i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji. Na Samitu su govorili predstavnici Vlade Republike Srbije, međunarodnih i domaćih finansijskih institucija, istaknuti privrednici i ambasadori.

Tokom uvodnog izlaganja koje je otvorila Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, prisutnima se obratio Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobank. Govoreći o aktivnosti banaka na kreditiranju privrede, Vićentić je rekao da je, prema podacima Narodne banke Srbije, iznos novoodobrenih kredita privredi tokom drugog tromesečja 2017. bio za petinu viši u odnosu na prvo tromesečje i iznosio 217,6 milijardi dinara. Kao ohrabrujući podatak naveo je smanjenje učešća nenaplativih kredita u ukupnom iznosu kredita.

„Zaključno sa septembrom, Eurobank se nalazi među pet najaktivnijih banaka po kreditiranju privrede. Eurobank je opredeljena za dugoročno poslovanje na srpskom tržištu i spremna da pruži dodatnu podršku novim projektima koji će srpsku privredu učiniti konkurentnijom. Vlada i privrednici u nama imaju pouzdanog, stabilnog partnera koji je tu da ostane“, istakao je Vićentić tom prilikom.

Član Upravnog odbora Eurobank, profesor Ivan Vujčić, učestvovao je u ovogodišnjem Ekomonskom samitu kao moderator panela „Put Srbije ka Evropskoj uniji“ na kojem su govorili ambasadori i predstavnici nadležnih državnih institucija.

Ekonomski samit održava se u Beogradu od 2001. godine. Ovaj događaj predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije, kao i njene uloge u regionu i Evropskoj uniji. Samit je odličan forum za komunikaciju srpskih i međunarodnih donosilaca odluka, poslovnih lidera i stručnjaka. Više od 400 učesnika prisustvuju događaju svake godine i taj način imaju priliku da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva. Teme diskusija između ostalih bile su i povećanje konkurentnosti srpske ekonomije, predstojeći geopolitički trendovi i sigurnosni izazovi, makroekonomski razvoj Srbije i jačanje rezvoja privatnog i javnog sektora države.

Povezana dokumenta

Top