Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Humanitarni projekat „Veliko srce“ u Šapcu

21 Oktobar 2016.

SENZORNA SOBA ZA UČENIKE OŠ „SVETI SAVA“

Humanitarni projekat „Veliko srce“ u Šapcu
Osnovna škola „Sveti Sava“, jedina u Mačvanskom okrugu koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju, dobila je novu i potpuno opremljenu senzornu sobu. Zahvaljujući projektu „Veliko srce“, koji zajednički sprovode Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, oko stotinu đaka ove škole imaće priliku da u senzornoj sobi razvije i unapredi kognitivne sposobnosti i socijalne veštine, neophodne za uključivanje u širu društvenu zajednicu. Vrednost donacije je oko 1,4 miliona dinara.
Školu je ovim povodom obišao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. „Prateći savremene tokove, stručni kadar OŠ „Sveti Sava“ više od četiri decenije trudi se da deci sa smetnjama u razvoju pruži što kvalitetnije obrazovanje. Donacija u okviru projekta „Veliko srce“ značajno će doprineti ostvarivanju naše ambicije da Škola preraste u resursni centar koji će pružati različite vrste usluga“, rekao je gradonačelnik.
Sredstva za donaciju obezbedili su klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“. “Senzorna soba u školi „Sveti Sava“ u Šapcu bila je jedan od prioriteta kada smo razmišljali o planovima za ovu godinu. Jedina škola za rehabilitaciju i učenje za decu sa invaliditetom u Mačvanskom okrugu ima izuzetan značaj za socijalno uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u ovom delu Srbije. Drago nam je što smo u saradnji sa svojim klijentima uticali na to da deca ove škole unaprede svoje sposobnosti“, rekla je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank.
U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“ tokom šest godina obnovljeno je 38 vrtića i osnovnih škola širom Srbije, i upućena značajna donacija za rekonstrukciju kompletnog ORL odeljenja u najvećem zdravstvenom centru za lečenje dece, „Institutu za majku i dete“ u Beogradu.
„Šest godina posvećenosti deci, u 38 vrtića i škola, kontinuiran rad na unapređenju njihovog razvoja, obrazovanja i vaspitanja velika je profesionalna, ali i lična satisfakcija svakog od nas. Ponosni smo na činjenicu što je „Veliko srce“ jedan od najdugoročnijih i najprepoznatljivih projekata koje sprovodimo u saradnji sa našim partnerima iz Eurobanke“, rekla je Ana Divac, predsednik Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac“.
Domaćin posete, direktor škole Snežana Radovanović navodi da opremanje senzorne sobe osim za školu ima i veliki značaj za društvenu zajednicu. Na tretmane u senzornoj sobi dolaziće i deca iz ostalih predškolskih ustanova kao i sva deca kojima je ovakva usluga potrebna. Hvala Eurobanci i Fondaciji Divac što smo deo projekta Veliko srce.“
Top