Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Šest godina humanitarnog projekta „Veliko srce“

7 Jun 2016.

Renovirano ORL odeljenje na Istitutu za majku i dete

– Odeljenje za ORL na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ renovirano je zahvaljući projektu „Veliko srce“ koji već šestu godinu zaredom sprovode Eurobank i Fondacija “Ana i Vlade Divac“. Posle više od 15 godina od poslednje obnove, ovo odeljenje sada ima nove krevete, kompletno novu kuhinju sa trpezarijom i igraonicu za decu. Vrednost donacije je oko 15.000 evra.
Direktor Instituta za majku i dete, dr Radoje Simić rekao da je renoviranje ORL odeljenja bila „goruća stvar“ u ovoj ustanovi koja već više od 60 godina brine o deci svih uzrasnih grupa – od prevremeno rođenih beba do školske dece. „Institut je najveća dečja bolnica u regionu gde se godišnje obavi 220.000 pregleda i oko 8 hiljada operacija. ORL je najveće odeljenje na Institutu i na njemu se hospitalizuje više od 2 hiljade dece. Frekventnost prijema obolele dece i njihovih majki je velika, pa je bilo neophodna zamena kreveta i rekonstrukcija kuhinje, trpezarije i igraonice za decu. Hvala Eurobank i Fondaciji Ana i Vlade Divac što su prepoznali napore i predan rad naših lekara“, rekao je dr Radoje Simić.
„Posle 35 vrtića u celoj Srbiji, zadovoljstvo mi je što smo humanošću preko 22 hiljade korisnika naše kartice u prilici da pomognemo i zdrastvenoj ustanovi koja se bavi zdravljem najmlađih. Renoviranjem ovog odeljenja i nabavkom nove opreme želeli smo da deci koja moraju da budu u bolnici, to vreme što brže prođe. Poseta Insitutu me je uverila da je ova ustanova sa razlogom jedna od vodećih ustanova za lečenje dece i da su bolji uslovi za rad lekara i osoblja najbolja nagrada za njihovu posvećenost,“ poručio je Dušan Mihailović, član IO Eurobank.
Humanitarni projekat „Veliko srce“ ove godine obeležava šest godina postojanja tokom kojih je obnovljeno 35 vrtića i osnovnih škola širom Srbije, a ovo je prva zdravstvena ustanova obnovljena sredstvima iz ovog projekta.
„Pokretači smo brojnih humanitarnih projekata medju kojima „Veliko srce“ zaista ima značajno mesto. Ponosni smo zbog njegovog kontinuiteta, raznolikosti vrtića i škola, radosti koje je pružio više od 15 hiljada dece i iznad svega, privrženosti korisnika kartice Eurobanke“, rekla je Snežana Divac, osnivač i predsednik Fondacije „Ana i Vlade Divac“.
Top