Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank a.d. Beograd osvojila nagradu EBRD-a u oblasti trgovine i finansija

13 Maj 2016.

Program TFP EBRD-a dodelio nagradu za najaktivniju emisionu banku u Srbiji

Eurobank a.d. Beograd osvojila nagradu EBRD-a u oblasti trgovine i finansija
Program za podsticanje trgovine (TFP) EBRD-a je nagradio Eurobank a.d. Beograd kao najaktivniju emisionu banku u Srbiji drugu godinu zaredom. Eurobank posluje u zemlji od 2003. godine i jedan je od vodećih stranih investitora i finansijskih institucija u Srbiji.
Eurobank a.d. Beograd je deo Eurobank grupe, evropske bankarske organizacije sa ukupnom aktivom od 73,6 milijardi evra, 16.990 zaposlenih i mrežom od preko 900 filijala u Grčkoj i inostranstvu. Eurobank se uključila u program TFP 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozno poslovanje svojih klijenata.
,,Drugu godinu zaredom, Eurobank je izabrana za najaktivniju emisionu banku u Srbiji, što potvrđuje njenu posvećenost promociji trgovine u Srbiji i širem regionu. Međudržavna trgovina podrazumeva međudržavnu ekonomsku integraciju, a međudržavna integracija predstavlja jedan od strateških prioriteta EBRD-a,’’ izjavio je ovim povodom Danijel Berg (Daniel Berg), direktor EBRD-a za Srbiju.
,,Čast nam je što smo ponovo osvojili ovu prestižnu nagradu jer ona potvrđuje našu posvećenost podršci aktivnosti naših klijenata u međunarodnoj trgovini. Veoma smo zadovoljni ukupnom saradnjom sa EBRD-om i radujemo se nastavku i daljem širenju te saradnje u korist naših klijenata i srpske privrede,’’ izjavila je Slavica Pavlović, zamenica predsednika Izvršnog odbora Eurobank a.d. Beograd.
Pokrenut 1999. godine, program TFP za cilj ima promociju međunarodne trgovine i trenutno okuplja preko 100 partnerskih banaka u 26 zemalja u kojima EBRD investira, uz maksimalne investicije od preko 1,5 milijardi evra po projektu i više od 800 banaka sa kojima sarađuje širom sveta.
Od početka rada u Srbiji, EBRD je uložio oko 4 milijarde evra u preko 190 projekata širom zemlje. Ova banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu.

Top