Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Bolji uslovi za skoro 1200 đaka

12 April 2016.

ZAVRŠENA OBIMNA REKONSTRUKCIJA NAJSTARIJE UŽIČKE ŠKOLE ”KRALJ PETAR II”

Drugo polugodište za skoro 1200 osnovaca u OŠ „Kralj Petar II“ počelo je u obnovljenoj zgradi. Renovirani su toaleti, dodatno opremljeni neki od školskih kabineta, postavljena nova ograda i uređen deo dvorišta škole. Ovo je rezultat projekta „Veliko srce“ koji je tokom prethodnih meseci realizovala Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ uz pomoć lokalne samouprave. Ukupna vrednost investicije je blizu šest miliona dinara od čega je lokalna samouprava pomogla sa 1.200.000 dinara.
Na području Užica u saradnji sa Fondacijom Divac realizovali smo nekoliko značajnih projekata. Jedan od njih je i rekonstrukcija toaleta, ograde, tople veze između škole i toaleta i opremanje tri kabineta u OŠ “Kralj Petar II”. Drago nam je što je Fondacija zajedno sa Eurobankom u nama prepoznala partnera i svojom donacijom deci omogućila bolje i humanije uslove za školovanje i odrastanje. Posvećenost i odgovornost sa kojom se realizuju brojni projekti usmereni prvenstveno prema onima koji pripadaju najosteljivijim kategorijama društva i kojima je podrška najpotrebnija, trebalo bi da i drugima budu primer da čine dobro, jer to jeste najbolji deo svakog od nas”, rekao je gradonačenik Tihomir Petković.
Zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika MasterCard kartice „Veliko srce” istoimeni projekat ove godine proslavlja šestu godinu postojanja tokom kojih je uneo radost u 33 vrtića i osnovnih škola širom Srbije.
„Kada smo u novembru najavili rekonstrukciju zgrade osnovna misao je bila da deci obezbedimo bolje uslove za obrazovanje. Sada, kada pogledam rezultate vidim da je ovo ne samo veliki podsticaj za ove vredne đake, već je i za nas privilegija što smo bili u prilici da se dostojno odužimo ovoj ustanovi koja ima veliku istorijsku vrednost i tradiciju od preko 130 godina, istakla je Slavica Pavlović, zamenik predsenika Izvršnog odbora Eurobank
Na otvaranju škole đake je pozdravila Ana Divac, osnivač i predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac koja je partner Eurobanke u projektu.
„Veliko srce“ je sjajan primer kako fondacije i kompanije mogu da uspešnom saradnjom menjaju društvo na bolje, menjajući najpre uslove za kvalitetno odrastanje i obrazovanje naših najmlađih. Zadovoljstvo mi je da na jednom mestu vidim toliko nasmejane i talentovane dece i želim im mnogo uspeha u daljem školovanju“, rekla je tom prilikom Ana Divac.
Top