Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

BOLJI USLOVI ZA UČENIKE NIŠKE ŠKOLE „14. OKTOBAR“

27 Septembar 2017.

Početak nove školske godine za učenike škole „14. oktobar“ iz Niša obeležen je boljim uslovima boravka dece i zaposlenih

BOLJI USLOVI ZA UČENIKE NIŠKE ŠKOLE „14. OKTOBAR“
Početak nove školske godine za učenike škole „14. oktobar“ iz Niša obeležen je boljim uslovima boravka dece i zaposlenih u ovoj obrazovno-vaspitnoj instituciji. Škola za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“ ove godine proslavlja 50 godina postojanja. U godini jubileja ponovo je proradila kotlarnica škole, uređene su prostorije kotlarnice, opremljeni kabineti računarskom opremom. Sve ovo je rezultat projekta „Veliko srce“ koji je tokom prethodnih meseci realizovala Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Tokom prethodnih godina, Eurobank i Fondacija obnovili su 39 igrališta u dečijim vrtićima, veliki broj prostorija i učionica škola i zdravstvenih ustanova, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rast i razvoj najmlađih.

Zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika MasterCard kartice „Veliko srce” i istoimeni projekat ove godine proslavlja sedmu godinu postojanja tokom kojih je uneo radost u više hiljada dečijih srca.
„Zadovoljstvo nam je što su kroz projekat „Veliko srce“, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac pomogli još jednoj obrazovnoj ustanovi. Pored svoje tradicije duge pola veka, ova škola je pokazala da je svima izuzetno stalo da se deci obezbede što je moguće povoljniji uslovi za njihovo odrastanje, obrazovanje i razvoj. Škola poseduje sopstvenu učeničku zadrugu, organizuje mnogobrojne kreativne radionice i razvija svoj sportski klub, te naš doprinos poboljšanju uslova posmatramo isključivo kao dodatni podsticaj već pokrenutim projektima i obrazovnim idejama uprave škole i njenih učenika“, istakla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Prilikom uručenja donacije, đake je pozdravila i Ana Koeshall, direktor Fondacije Ana i Vlade Divac koja je partner Eurobanke u projektu.

„Veliko srce“ je sjajan primer kako fondacije i kompanije mogu uspešnom saradnjom da menjaju društvo na bolje, menjajući najpre uslove za kvalitetno odrastanje i obrazovanje dece. Zadovoljstvo mi je da na jednom mestu vidim toliko nasmejane i talentovane dece i želim im mnogo uspeha u daljem školovanju“, rekla je tom prilikom Ana Koeshall.

Povezana dokumenta

Top