Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

EBRD priznanje za EUROBANK

31 Maj 2017.

Najaktivnija emisiona banka u Srbiji treću godinu zaredom

EBRD priznanje za EUROBANK
Program za podsticanje trgovine (TFP) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) nagradio je Eurobank kao najaktivniju emisionu banku u Srbiji treću godinu zaredom. Kao jedan od vodećih stranih investitora u Srbiji, Eurobank se u TFP program EBRD-a uključila 2011. godine i od tada podržava izvozno – uvozno poslovanje svojih klijenata.

Drago nam je da Eurobank sa uspehom koristi EBRD liniju za promovisanje međunarodne i regionalne trgovine. Uloženi napori u podršci uvoznih i izvoznih aktivnosti doprinose međunarodnoj ekonomskoj integraciji, koja je jedna od strateških prioriteta EBRD-a na Zapadnom Balkanu“, izjavio je Danijel Berg (Daniel Berg), direktor EBRD-a za Srbiju.

„Nagrada koju smo dobili od EBRD potvrda je naše posvećenosti klijentima kojima pružamo podršku u svim segmentima poslovanja. Za naše klijente, ali i za srpsku privredu od posebnog su značaja međunarodna razmena i trgovina i to je bio jedan od razloga zbog kojih smo se uključili u TFP program EBRD-a. Čast nam je što smo ponovo osvojili ovu prestižnu nagradu i što smo treću godinu zaredom prepoznati kao banka koja promoviše i pomaže međudržavnu trgovinu“, kaže Predrag Janković, član Izvršnog odbora Eurobank.

Pokrenut 1999. godine, Program za podsticanje trgovine ima za cilj promociju međunarodne trgovine i trenutno okuplja više od 96 partnerskih banaka u 26 zemalja u kojima EBRD investira, uz maksimalne investicije od preko 1,5 milijardi evra po projektu i više od 800 banaka sa kojima sarađuje širom sveta.

Od početka rada u Srbiji, EBRD je uložio oko 4 milijarde evra u preko 190 projekata širom zemlje. Ova banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu.

Povezana dokumenta

Top