Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

„Veliko srce“ završava uspešnu godinu

23 Decembar 2015.

Novo igralište za decu Rakovice

„Veliko srce“ završava uspešnu godinu
Beograd, 23. decembar 2015. – Više od 500 dece iz vrtića PU „Rakovica“ ima novo igralište i montesori kabinet za razvojnu grupu. Kompletna rekonstrukcija igrališta i kabinet vredni više od 1,5 milion dinara, deo su projekta „Veliko srce“ koju sprovodi Eurobank u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“. Igralište je u potpunosti prilagođeno deci uzrasta od 2–7 godina i deci sa invaliditetom koja pohađaju ovaj vrtić.

Ovo je 32. igralište za pet godina postojanja projekta koje je obnovljeno zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce”.

„Humanitarna i tradicionalna akcija Veliko srce, nije samo usrećila skoro 10 hiljada dece širom Srbije. Usrećila je i nas odrasle, jer nam je pružila priliku da se odmaknemo od brojki i svakodnevnih poslova i zavirimo u dečji svet. Ove godine obradovali smo decu u šest vrtića i škola širom Srbije. Deca su naš, da se izrazim rečnikom institucije koju predstavljam, najveći zalog za budućnost, vrednost koja sa godinama samo beskrajno raste”, izjavila je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobanci.

Vrtić „Duško Radović” već dugi niz godina vaspitava, obrazuje i priprema decu za veliki korak ka svetu odraslih, a među njima su i deca sa poteškoćama u razvoju.

„Hvala Eurobanci i Fondaciji što ćemo biti u prilici da više od 500 dece vaspitavamo i motivišemo da napreduju u boljem okruženju. Novo igralište, a posebno montesori kabinet važno je deci sa invaliditetom koja na ovaj način kroz inkluzivni boravak uspevaju da prate korak svojih drugara.”, rekla je Radmila Aranđelović, direktorka Predškolske ustanove „Rakovica”.

„Drago nam je da smo sa našim partnerima i prijateljima iz Eurobanke obradovali i mališane ovog vrtića. Nema veće radosti od one kada vidite decu koja se raduju i igraju, jer samo srećna deca postaju i srećni i zadovoljni ljudi. I zato ćemo uvek pomagati svuda gde je potrebno da se unaprede uslovi za kvalitetno odrastanje i obrazovanje naših najmlađih”, izjavila je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac”.

Povezana dokumenta

Top