Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

EBRD predstavio najuspešnije učesnike Programa za podsticanje trgovine

27 Oktobar 2015.

EUROBANK NAJAKTIVNIJA EMISIONA BANKA U SRBIJI

EBRD predstavio najuspešnije učesnike Programa za podsticanje trgovine

Beograd, 27. oktobar 2015. – Program za podsticanje trgovine (Trade Facilitation Programme) Evropske banke za obnovu i razvoj proglasio je Eurobank Srbiju za najaktivniju emisionu banku u 2014. Eurobank prisutna u Srbiji od 2003. uživa status jednog od vodećih stranih investitora i finansijskih institucija kod nas.

Eurobank je deo evropske bankarske organizacije sa ukupnom aktivom od 75.5 milijardi evra, više od 16 hiljada zaposlenih i mrežom koju čini više od 900 filijala u Grčkoj i širom Evrope.

Eurobanka se priključila TFP programu 2011. i od tada u okviru programa podržala je brojne uvozne i izvozne poslove svojih klijenata.

Danijel Berg, direktor EBRD-a za Srbiju navodi da je Eurobanka snažan partner u regionu. „Zadovoljstvo nam je što je Eurobanka posvećena promociji trgovine u Srbiji i regionu. Rad ove banke ojačava regionalnu integraciju, olakšava međunarodno poslovanje i podstiče rast trgovine između zemalja Zapadnog Balkana,“ navodi Berg.

Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Srbija navodi da je ovo priznanje potvrda posvećenosti te banke da kroz partnerstvo sa EBRD-om jača prisustvo svojih klijenta u sektoru međunarodne trgovine. „Čast nam je da primimo ovu prestižnu nagradu. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa EBRD-om i radujemo se novim projektima koji će biti značajan podsticaj za trgovinu i snaženje srpske privrede“, rekao je Karamanolis.

Ustanovljen 1999. godine, Program TFP okuplja više od stotinu banaka u 26 zemalja sa ciljem promocije spoljne trgovine i efikasnijeg poslovanja među članicama EBRD-a. Do sada je u okviru TFP programa uloženo više od 1.5 milijardi evra i potpisani sporazumi sa više od 800 banaka širom sveta. Od dolaska u Srbiju EBRD je uložila ukupno više od 4 milijarde evra u 190 projekata širom zemlje u oblasti infrastrukture, finansija, energetike i agrobiznisa.

Povezana dokumenta

Top