Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

EUROBANK POMAŽE OPREMANJE PRIHVATILIŠTA ZA DECU

30 Jul 2015.

Eurobank nastavlja sa podrškom ustanovama za staranje o deci i omladini.

Beograd, 04. avgust 2015 – Eurobank nastavlja sa podrškom ustanovama za staranje o deci i omladini. Predstavnici banke uručili su nameštaj i kancelarijsku opremu Zavodu za vaspitanje dece i omladine, Prihvatilištu Beograd koji će biti iskorišćen za opremanje dečijih i kancelarijskih prostorija.
„Eurobank kao društveno odgovorna kompanija posebnu pažnju poklanja najmlađima. Samo tokom petogodišnjeg trajanja projekta Veliko srce, koji zajednički sprovodimo sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, potrudili smo se da ulepšamo odrastanje više od 8.000 dece u državnim vrtićima širom Srbije. Želja nam je da pomognemo i Prihvatilištu tako što ćemo ulepšati prostor u kome borave“, kaže Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank.
Zavod za vaspitanje dece i omladine godišnje se stara o 400 do 600 dece kroz prihvatilište, dok trenutno ova ustanova radi smanjenim kapacitetima zbog neadekvatnog i malog prostora. Prihvatilište za decu obezbeđuje privremeno i celovito zbrinjavanje dece i omladine oba pola, uzrasta 7-18 godina, koje upute nadležni centri za socijalni rad, organi pravosuđa (sud i tužilaštva) i organi MUP-a.

Povezana dokumenta

Top