Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank Srbija uspešna uprkos nestabilnim ekonomskim prilikama

27 Jul 2015.

ZA POLA GODINE DOBIT PREMAŠILA MILIJARDU DINARA

Beograd, 27. jul 2015 – Uprkos nestabilnim ekonomskim prilikama u regionu, Eurobank Srbija je za prvih šest meseci ove godine zabeležila dobit od 1,5 milijardi dinara, proširila portfolio finansijskih usluga i ojačala partnerstvo sa postojećim klijentima.
Dobit u iznosu od 1,5 milijarde dinara je 83 odsto veća nego u istom periodu prošle godine (0,8 milijardi dinara). Ovaj poboljšani učinak rezultat je nižih troškova kamata i smanjenih rashoda ispravke vrednosti usled stabilizacije nenaplativih kredita i uspešnih napora uloženih u proces naplate kredita.
Eurobank ostaje visokolikvidna i dobro kapitalizovana, sa kapitalnom osnovom od 45 milijardi dinara, što je među najvišim u zemlji. Adekvatnost kapitala (uključujući neraspoređenu dobit) iznosi oko 21 odsto, što je znatno više od minimalnog iznosa propisanog zakonom (12 odsto).
„Dobri poslovni rezultati jasan su odraz poverenja naših klijenata i još jedna potvrda ispravnosti naše dugoročne strategije u cilju održive profitabilnosti’’, izjavio je g. Filipos Karamanolis (Filippos Karamanolis), predsednik Izvršnog odbora Eurobank Srbija.
Eurobank posluje u Srbiji od 2003. godine i danas se svrstava u vodeće strane investitore i finansijske institucije u zemlji koje nude širok spektar standardnih i inovativnih proizvoda i usluga pravnim i fizičkim licima. Eurobank Srbija je potpuno nezavisno pravno lice koje posluje u skladu sa lokalnim regulativama i pod nadzorom Narodne banke Srbije.
Banka ima širok program korporativne društvene odgovornosti kroz koji je uložila do sada više od 4 miliona evra u projekte u oblasti obrazovanja, javnog zdravlja, zaštite životne sredine, inkluzivnog društva i kulture.

Povezana dokumenta

Top