Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank generalni sponzor 15. Ekonomskog samita Republike Srbije

9 Jun 2015.

Beograd, 09. jun 2015 – Eurobank bila je generalni sponzor 15. Ekonomskog samita Republike Srbije koji je 8. i 9. juna održan u Beogradu.

Na skupu koji po 15. put organizuju TGI Group International i Ekonomski institut, ministri u Vladi Republike Srbije, ambasadori, predstavnici poslovnog sektora i drugi zvaničnici govorili su o privrednom oporavku, rastu srpske privrede, međunarodnim perspektivama i razvojnim šansama Srbije.

Na veoma zapaženom uvodnom izlaganju, koje su otvorili potpredsednici Vlade Srbije Ivica Dačić i Zorana Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank u Srbiji Filipos Karamanolis istakao je da je banka na čijem je čelu posvećena podržavanju srpske privrede. Karamanolis je podvukao da je Srbija uspela da privuče neke od najboljih bankarskh grupacija iz Evrope, a to je važno, jer je uloga banaka krucijalna u razvoju privrede.

Govoreći o najvećim problemima sa kojima se sektor suočava, Karamanolis je rekao da su u Srbiji primetni znaci stabilizacije kod nenaplativih kredita preduzeća u odnosu na period u odnosu na kraj 2013. i početak 2014. godine, ali bi trebalo i dalje biti na oprezu. Podsetio je da je Narodna banka Srbije, u saradnji sa Međunarodnim monetarnim fondom, Evropskom bankom za obnovu i razvoj i drugim međunarodnim i domaćim relevantnim faktorima, najavila inicijativu vezano za rešavanje problema loših kredita.

Prof. Ivan Vujačić, član Upravnog odbora banke, učestvovao je na jednoj od panel diskusija kao moderator debate o makroekonomskoj stabilnosti.

Kao prestižan događaj u Beogradu, Ekonomski samit održava se od 2001. godine. Samit predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije, kao i njene uloge u regionu i Evropskoj uniji. Samit je odličan forum za komunikaciju srpskih i međunarodnih donosilaca odluka, poslovnih lidera i stručnjaka. Više od 400 učesnika prisustvuju događaju svake godine koji na taj način imaju priliku da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva.

Povezana dokumenta

Top