Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank najaktivnija emisiona banka u Srbiji

4 Jun 2015.

Beograd, 4. jun 2015. – U konkurenciji od više stotina evropskih banaka, učesnica programa Trade Facilitation Programme Evropske banke za obnovu i razvoj u Tbilisiju, Gruzija, prvo mesto u kategoriji najaktivnija emisiona banka u oblasti podsticanja trgovine u 2014. godini u Srbiji pripalo je Eurobank AD Srbija. Glavni kriterijum za dobitnike priznanja bio je broj novoizdatih garancija i finansiranih transakcija kroz EBRD program za podsticanje trgovine.

Ovo priznanje potvrda je posvećenosti Eurobanke da kroz partnerstvo sa EBRD-om jača prisustvo svojih klijenta u sektoru međunarodne trgovine i ubrzava protok novca i jača trgovinu.
Pobednici su proglašeni na ceremoniji u Tbilisiju koju je pratio i godišnji samit članica EBRD-a i Biznis forum na kome je učestvovalo više od 200 banaka zainteresovanih za tokove međunarodne trgovine i potencijalnih novih učesnika u programu.
U regionu su nagrade za najaktivniju partnersku banku i najaktivniju emisionu banku odneli u Hrvatskoj Privredna Banka Zagreb, u BiH Raiffeisen dd Bank, a u Makedoniji Komercijalna Banka AD Skoplje.
O programu TFP
Ustanovljen 1999. godine, Program TFP okuplja više od stotinu banaka u 23 zemlje sa ciljem promocije spoljne trgovine među članicama EBRD-a, a preuzimajući na sebe ekonomske i političke rizike u međunarodnim transakcijama, ubrzava protok novca i omogućava efikasnije poslovanje. Program jača sposobnost lokalnih banaka za međunarodnu trgovinu, a preko banaka daje direktnu podršku privrednicima u olakšanim procedurama za uvoz i izvoz. Vrednost svih transakcija od osnivanja Programa dostiže skoro 10 milijardi evra.
O Eurobank
Eurobank je evropska bankarska organizacija sa ukupnom aktivom od 75.5 milijardi evra (na dan 31. mart 2015), koja nudi univerzalne bankarske proizvode i usluge u osam zemalja. Eurobank ima snažno prisustvo u Grčkoj, među liderima je u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji, i nudi vrhunske usluge upravljanja imovinom na Kipru, u Luksemburgu, Londonu, a prisutna je i u Ukrajini.

Povezana dokumenta

Top