Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

„Veliko srce“ obradovalo prve školarce

28 Novembar 2014.

Osnovna škola „Miloje Pavlović“ dobila igralište

Beograd, 28. novembar 2014 – Osnovna škola „Miloje Pavlović“ za obrazovanje dece sa posebnim potrebama danas je dobila novo dečije igralište koje je opremljeno sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce“ Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“. Ovo je prvo školsko igralište renovirano u okviru projekta „Veliko srce“, nakon što je 24 vrtića širom Srbije dobilo nov izgled.

„Veliko srce“ obradovalo prve školarce
„Danas smo pokazali da naš projekat „Veliko srce” prevazilazi svoje okvire kada je humanost u pitanju. Nije nam bilo teško da napravimo mali presedan i prvi put za četiri godine, koliko traje projekat, obradujemo školarce, decu sa posebnim potrebama iz opština Čukarica, Rakovica i Barajevo, koji pohađaju školu Miloje Pavlović. Ovo je prilika da još jednom podsetimo sve da je ulaganje u decu i uslove njihovog obrazovanja i vaspitanja istovremeno i investicija u našu budućnost“, izjavila je Magdalena Tatić, direktorka Sektora kredita i kreditnih kartica Eurobank.
Zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce“, tokom četiri godine zajedničkog humanitarnog projekta, Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ obnovili su 25 dečijih igrališta na teritoriji Srbije i obradovali više od osam hiljada mališana.
Naš proslavljeni sportista Vlade Divac, izrazio je zahvalnost svim korisnicima kreditne kartice „Veliko srce“, jer su omogućili obnovu još jednog dečjeg igrališta i dodao: „Siguran sam da će se đaci radovati novom igralištu i da će im pomoći da ostvare još bolje rezultate, jer koliko znam, dobri su sportisti i već sada osvajaju zavidne nagrade na opštinskim i međuškolskim sportskim takmičenjim “.
Kartica koja ima veliko srce - MasterCard kartica „Veliko srce“ - koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove širom Srbije.
*** Osnovna škola “Miloje Pavlović” ima za cilj i zadatak obrazovanje i vaspitavanje dece sa posebnim potrebama, koji imaju teškoće u intelektualnom razvoju. Školu pohađa 116 učenika, raspoređenih u 18 odeljenja. Postoji od 1975.godine i okuplja decu sa posebnim potrebama sa teritorija Opštine Čukarica, Barajevo i Rakovica. Miloje Pavlović, profesor čije ime škola nosi sa ponosom, bio je čuveni srpski istoričar i profesor, koji je do poslednjeg časa svog života ostao sa učenicima ispred puščanih cevi 21.oktobra.1941 u Kragujevcu.

Povezana dokumenta

Top