Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank dobitnik nagrade „Moj izbor 2014“ za društvenu odgovornost

2 Oktobar 2014.

Beograd, 01. oktobar 2014. godine – Drugi put za redom, Eurobank dobitnik je nagrade „Moj izbor“ za društveno odgovorno poslovanje. Kao jedan od lidera u društveno odgovornom poslovanju i finansijska institucija koja sistemski ulaže u projekte napređenja okruženja u kome posluje, Eurobank nagrađena je za projekat Veliko srce, koji od 2010. godine sprovodi zajedno sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“.

U okviru projekta Veliko srce, Eurobank je sa svojim partnerima obnovila 22 igrališta u državnim vrtićima širom Srbije. Nakon poplava koje su u maju zahvatile Srbiju, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac bili su među prvima koji su uputili pomoć ugoženim područjima i uložili više od 70 hiljada evra u rekonstrukciju jedine predškolske ustanove u Ubu, koja je gotovo u potpunosti stradala u poplavama. Veliko srce je do sada obradovalo preko 8.000 mališana širom Srbije, zahvaljujući gotovo 22.000 klijenata Eurobank koji koriste humanitarnu MasterCard karticu „Veliko srce“.

“Veoma smo ponosni što je udruženje koje promoviše vrednosti društveno odgovornog poslovanja prepoznalo Eurobank kao jednog od lidera u Srbiji. Za nas, ovo je još jedna potvrda ispravnosti naše strategije odgovornog poslovanja, koja društvene vrednosti stavlja u sam temelj poslovanja”, izjavila je Željka Ćirić – Jakovljević, menadžer korporativnih komunikacija Eurobank.

Dodelu priznanja "Moj izbor" za društvenu odgovornost, organizuje udruženje "Moja Srbija" pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Kancelarije potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimira Marinkovića, kao i Privredne komore Beograda. Osnovni cilj ove akcije jeste isticanje kompanija koje na odgovoran način posluju i brinu o svojim radnicima, o životnoj sredini, o lokalnoj zajednici i o društvu uopšte.

***
Eurobank je evropska bankarska organizacija sa ukupnom aktivom od 77,6 milijardi evra (na dan 31.12.2013), koja nudi univerzalne bankarske proizvode i usluge u osam zemalja. Eurobank ima snažno prisustvo u Grčkoj, među liderima je u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji, i nudi vrhunske usluge upravljanja imovinom na Kipru, u Luksemburgu, Londonu, a prisutna je i u Ukrajini. Više informacija o Eurobank može se naći na adresi www.eurobank.rs

Za dodatne informacije možete se obratiti ovlašćenoj agenciji za odnose sa javnošću, Represent Communications. Kontakt osobe: Nevena Milenković 063 384 049, Mirjana Škrba 063 384 288
Top