Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Prem Vaca (Watsa) u poseti najvišim zvaničnicima banke u Atini

30 Maj 2014.

Atina, 30. maj 2014. - ,,Posvećeni smo povratku Eurobank na put profitabilnosti u dugoročnom smislu. Čvrsto smo uvereni da Eurobank i njen menadžerski tim mogu da prevaziđu očekivanja i budu prva banka u grčkom bankarskom sistemu koja je ponovo stala na noge posle krize“, izjavio je Prem Vaca (Watsa), predsednik kompanije Fairfax Financial Holdings, u svom obraćanju najvišim zvaničnicima banke tokom posete Atini.

Prem Vaca (Watsa) u poseti najvišim zvaničnicima banke u Atini
Fairfax je jedan od glavnih investitora Eurobank nakon nedavnog uvećanja kapitala, kada je uložio 400 miliona evra u banku. Predstavljajući g. Prema Vacu pred više od 300 učesnika sastanka, generalni direktor Eurobank Hristos Megalu (Christos Megalou) istakao je da činjenica da su privukli međunarodne investitore veličine i renomea Fairfaxa i g. Vace, kao i druge glavne investitore (Capital Research and Management Company, WL Ross, Mackenzie Financial Corporation, Fidelity Management and Research Company, Brookfield International Bank), predstavlja ,,prekretnicu i odskočnu dasku za budućnost’’ i banke i grčke ekonomije. ,,Drago nam je što ih imamo na svojoj strani i što možemo da primenimo njihovo jedinstveno globalno iskustvo. Uložićemo maksimalne napore da ispunimo sve što se od nas očekuje, i to na vreme’’, izjavio je ovim povodom g. Megalu.

G. Vaca je istakao da je Eurobank prva grčka sistemska banka koja većinski ima privatne akcionare, te je zato u odličnoj poziciji da u potpunosti iskoristi mogućnosti koje pruža povratak Grčke na pozitivnu listu rasta. ,,Naša ulaganja su dugoročna. Eurobank može da bude od ključnog značaja za ponovno uspostavljanje stabilnih osnova grčke ekonomije, i kao primer za celokupan bankarski sektor i kao novi obrazac za finansiranje grčkih firmi’’, rekao je g. Vaca, dodavši da namera Fairfaxa da bude zastupljen u Upravnom odboru Eurobank potvrđuje da ,,smo tu za sve savete i podršku’’ menadžmentu. ,,Smatramo da su tržišta već počela da koriste brojne mogućnosti koje postoje na grčkom tržištu i pozitivne izglede za zemlju, čime se obezbeđuje stabilan put ka primeni programa reformi.’’
Prem Vaca je osnivač, predsednik i generalni direktor kompanije Fairfax Financial Holdings. Kompanija sa sedištem u Torontu osnovana je 1985. godine i predstavlja holding kompaniju za pružanje finansijskih usluga koja se preko svojih ogranaka bavi osiguranjem imovine i osiguranjem od nesrećnog slučaja i investicionim menadžmentom. Na dan 31. marta 2014. godine, kompanija pod upravom ima imovinu vrednu oko 25 milijardi američkih dolara.

Povezana dokumenta

Top