Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Zapaženo učešće Eurobank na grčko – srpskom poslovnom forumu

19 Jun 2013.

Skup zvanično otvorili predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik Grčke Karlos Papuljas

Beograd – Na Grčko–srpskom poslovnom forumu, koji je juče održan u Beogradu, glavna tema bilo je jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje i mogućnosti za buduće investicije. Premijer Srbije Dačić je istakao da i uprkos ekonomskoj krizi koja vlada u većem delu Evrope, grčke kompanije ulažu u Srbiju. Grčki predsednik Papuljas je naveo da trenutno u Srbiji posluje oko 200 grčkih preduzeća i da je u tim preduzećima zaposleno 25. 000 ljudi.

Zapaženo učešće Eurobank na grčko – srpskom poslovnom forumu
Eurobank je bila sponzor ovog događaja koji je okupio predstavnike poslovnog sektora iz dve zemlje, a Filipos Karamanolis, predsednik Helenskog poslovnog udruženja u Srbiji i predsednik Izvršnog odbora Eurobank, učestvovao je na panel diskusiji o razvoju ekonomskih i poslovnih odnosa između dve zemlje. G. Karamanolis naveo je da grčke kompanije u Srbiji posluju u sektorima kao što su finansijski (Eurobank, Nacionalna banka Grčke, Alpha Bank i Piraeus Bank), telekomunikacije (Antena Group), građevina (Titan Cement, Isomat, Alumil), trgovina (Coca Cola Hellenic, Veropoulos) i mnogi drugi. G. Karamanolis je dodao je da su banke koje vode poreklo iz Grčke sistemski oslonac čitavog finansijskog sektora u Srbiji, da zapošljavaju više od 5 hiljada ljudi i imaju udeo od 15% tržišta. Pored g. Karamanolisa, na panelu o razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje učestvovali su i Aris Singros, predsednik agecnije „Invest in Greece“, Mihailo Vesović, potpredsednik Privredne komore Srbije, Bojan Janković, predstavnik SIEPA–e i Efstathios Natsis, izvršni direktor za poslove sa inostranstvom, Terna s.a. Gek Terna Group.

Među brojnim uglednim gostima Foruma bili su i Mihajlo Vesović, potpredsednik Privredne komore Srbije, Bojan Janković, generalni savetnik SIEPA, zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Dimitris Kourkoulas, generalni sekretar za međunarodne ekonomske odnose Grčke Panajiotis Mihalos, predstavnici Vlade i privrednog sektora.

Povezana dokumenta

Top