Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

„Veliko srce“ za dečiji osmeh u Vranju

3 Jun 2013.

Vranje, 03. jun 2013 – Dečije igralište u okviru vrtića „Dečja radost“, rekonstruisano u sklopu projekta „Veliko srce“, danas je svečano otvoreno u Vranju.

„Veliko srce“ za dečiji osmeh u Vranju
Zahvaljujući više od 22.000 korisnika kreditne kartice „Veliko srce“, vrtić „Dečja radost“ dobio je obnovljeno dečije igralište, opremljeno najmodernijim spravama za igru i druženje za mališane iz Vranja i okoline. Ovo je 17-ti vrtić čije je igralište obnovljeno tokom 3 godine trajanja ovog humanitarnog projekta, a odabir vrtića izvršen je na osnovu internog konkursa u Eurobanci, u kome su učestvovali zaposleni banke.

Dvorište vrtića „Dečja radost“, koji pohađa više od 150 dece iz Vranja uređeno je i opremljeno najsavremenijim spravama za igru i razvoj dece, i čini prijatnijim prostor namenjen za boravak i aktivnosti ovih mališana.

Ovom projektu Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ tokom ove godine pridružila se izdavačka kuća „Laguna“, kroz donaciju 250 knjiga za decu, za svaki renovirani vrtić, pa će tako i mališani u Vranju imati prilike da rastu uz najlepša dela domaćih i stranih pisaca.

„Veoma smo ponosni što humanitarnim projektom „Veliko srce” možemo da usrećimo mališane širom Srbije i pružimo spokoj njihovim roditeljima. Humanitarnom kreditnom karticom uspeli smo da na najefikasniji način upotrebimo naše bankarsko znanje i resurse kako bismo zajedno sa partnerima iz Fondacije i Lagune, uradili nešto veoma korisno za društvo i budućnost naše dece“, izjavio je Nenad Stanković, regionalni direktor Eurobank.

Naš proslavljeni sportista Vlade Divac, sa kojim su deca vrtića „Dečja radost“ presekla vrpcu i otvorile novo igralište, izrazio je zahvalnost svim korisnicima kreditne kartice „Veliko srce“, jer su omogućili obnovu još jednog dečjeg igrališta i dodao: „Siguran sam da će deca Vranja uživati u svakodnevnoj bezbrižnoj igri provednoj u dvorištu vrtića, kao i vremenu koje će posvetiti čitanju novih, uzbudljivih naslovima u njihovoj biblioteci. Darovi našeg projekta doneće im nezaboravne trenutke tokom njihovog detinjstva koji će im takođe pomoći da razotkriju svoje talente“.

MasterCard kartica „Veliko srce“, koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobank svoje prihode od kartice uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu obnavljanja dečijih igrališta i opremanja biblioteka.

Povezana dokumenta

Top