Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

„Veliko srce“ obradovalo decu Zvezdare

9 April 2013.

„Duga“ 14-ti vrtić sa rekonstruisanim igralištem i prvi sa novom bibliotekom

Beograd, 9. april 2013–Igralište vrtića „Duga“ sa Zvezdare, obnovljeno zahvaljujući humanitarnoj kartici “Veliko srce“, danas je svečano otvoreno na radost svih mališana koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu.

„Veliko srce“ obradovalo decu Zvezdare
Obdanište, koje je jedno od tri pobednička sa Facebook konkursa „Mali crtež za veliku nagradu“, ovom prilikom posetio je i dečiji pesnik Ljubivoje Ršumović. Poznati autor čitao je deci odlomke pesama i priča iz knjiga koje su Eurobank, Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i izdavačka kuće Laguna poklonili vrtiću.

Pored toga što je opremljen mobilijarom i spravama za igru prilagođenim deci sa invaliditetom, vrtić „Duga“ je prvi u nizu predškolskih ustanova, u koje će zahvaljujući partnerstvu Eurobank, Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i izdavačke kuće „Laguna“ biti uvedene biblioteke za decu. Svako obdanište u kojima bude rekonstruisano igralište dobiće na poklon 250 knjiga za decu, dok će u 13 vrtića širom Srbije koja su već dobila novo igralište „Velikog srca“ tokom leta biti naknadno donirane biblioteke.

„Tokom sprovođenja projekta „Veliko srce“, uočilii smo da vrtići u Srbiji ne poseduju biblioteke za decu. Kroz saradnju sa Lagunom, daćemo svoj doprinos rešavanju ovog problema i svim vrtićima u kojima su rekonstruisana igrališta donirati dečije knjige. Verujemo da je to najbolji način da utičemo na mališane da steknu naviku čitanja od malih nogu“, istakla je Nataša Strugarević, član Izvršnog odbora Eurobank.

Zahvaljujući 18 hiljada korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce“, „Duga“ na Zvezdari u Beogradu je 14-ti vrtić koji je obnovljen tokom tri godine postojanja zajedničkog humanitarnog projekta Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

„Igralište koje smo danas otvorili, kao i vredne knjige za decu koje smo obezbedili sa partnerima, nastavak su realizacije naše misije da omogućimo da se sva deca bezbedno i kreativno razvijaju, i kroz igru i učenje druže“, istakao je Vlade Divac, osnivač fondacije „Ana i Vlade Divac“.

MasterCard kartica „Veliko srce“, koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobank svoje prihode od kartice uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu obnavljanja dečijih igrališta i opremanja biblioteka.

Povezana dokumenta

Top