Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank u globalnoj akciji “Sat za našu planetu“

22 Mart 2013.

Zaštita životne sredine jedan je od glavnih stožera DOP aktivnosti banke

Beograd – U okviru strategije društveno odgovornog poslovanja i podrške zaštiti životne sredine, Eurobank će se i ove godine priključiti globalnoj akciji “Sat za našu planetu“ i podržati ovu značajnu svetsku ekološku inicijativu.

Eurobank u globalnoj akciji “Sat za našu planetu“
subotu 23. marta, u periodu od 20.30 do 21.30 sati sva svetla u Upravoj zgradi „Eurobank Centar“ u u ulici Vuka Karadžića 10 u Beogradu biće isključena, uz preporuku zaposlenima da isto učine i u svojim domovima, radi jačanja svesti o važnosti brige za održivost i budućnost planete.

“Sat za našu planetu“ je globalni poziv na akciju u kojoj milioni ljudi širom sveta gase svetla u svojim domovima i poslovnim prostorima, kako bi pokazali da jednostavan svakodnevni gest isključivanja prekidača može da doprinese uštedi energije i aktivnoj brizi o zaštiti životne sredine.

Klimatske promene predstavljaju najozbiljniji problem za očuvanje planete, a potrošnja energije jedan je od glavnih faktora koji negativno utiču na naše okruženje i zaštitu životne sredine. U skladu sa najvišim ekološkim standardima, Eurobank je u Srbiji uvela više „štedljivih“ mera u svom poslovanju i dala primer drugim kompanijama o načinima uštede resursa:
zamenom halogenih sijalica štedljivim LED sijalicama u svim ekspoziturama recikliranjem papira (u 2012. reciklirano 24.9 tona) recikliranjem opasnog otpada (u 2012.reciklirano 3,28 tona) implementacijom savremenih rešenja za sistem grejanja i hlađenja (Centralni sistem nadzora i upravljanja) pomoću koga se unutrašnja temperatura reguliše prema spoljnoj, a uređaji automatski gase i pale u odnosu na početak i kraj radnog vremena, čime vrše uštedu energije smanjenjem emisije gasa CO2 upotrebom bezolovnog goriva za sva službena vozila Banke, i nastojanjem da se smanji broj poslovnih putovanja organizovanjem video konferencija redovnom edukacijom zaposlenih o značaju štednje energije i neobnovljivih prirodnih resursa
Eurobank je od 2006. aktivno posvećena i očuvanju životne sredine, a kroz program „Eurobank Parkovi“ obnovljeno je deset zelenih oaza u osam gradova širom Srbije, u koje je uloženo preko 650.000 evra. Pored toga, „Eurobank Centar“ jedna je od retkih poslovnih zgrada u Beogradu koja nosi epitet „pametne zgrade“, jer je izgrađena po najsavremenijim ekološkim standardima.

Povezana dokumenta

Top