Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank Grupa bila među glavnim sponzorima Euromoney foruma o centralnoj i istočnoj Evropi u Beču

29 Januar 2013.

BEČ, 29. januar 2013: Sedmu godinu zaredom, Eurobank Grupa bila je jedan od glavnih sponzora „18. Euromoney foruma o centralnoj i istočnoj Evropi” održanom od 15. do 19. januara u Beču.

Eurobank Grupa bila među glavnim sponzorima Euromoney foruma o centralnoj i istočnoj Evropi u Beču

Uz više od 1,500 delegata iz cele Evrope, konferencija je okupila elitu regiona i bila mesto susreta svih koji posluju u centralnoj i istočnoj Evropi. Premijeri, ministri finansija, direktori međunarodnih finansijskih institucija, guverneri centralnih banaka, vodeći poslovni ljudi, investitori, stručnjaci međunarodnih finansijskih institucija i vodeći novinari međunarodnih medija govorili su o najvažnijim temama koje utiču na sve oblasti poslovanja i finansija u ovoj godini.

Delegacija Eurobanke, na čelu sa g. Majklom Kolakidesom (Michael Colakides), zamenikom generalnog direktora Grupe i direktorom za upravljanje rizikom, i g. Stavrosom Joanuom (Stavros Ioannou), generalnim menadžerom i direktorom međunarodne divizije, imala je više od trideset učesnika, među kojima su bili i generalni direktor Eurobanke Bugarske g-đa Petia Dimitrova i predsenik Izvršnog odbora Eurobanke Srbija g. Filipos Karamanolis (Philippos Karamanolis), predsednik Bankposta g. Mihai Bogza, top menadžeri iz Grčke i ogranaka u regionu, kao i odabrani korporativni klijenti iz Bugarske, Srbije i sa Kipra.

Među glavnim govornicima na Forumu bili su g. Suma Čakrabarti (Suma Chakrabarti), predsednik Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD), koji je govorio o uticaju krize u evrozoni na svetsku ekonomiju, g. Petr Nečas (Petr Necas), premijer Republike Češke, g. Valdis Dombrovskis, premijer Litvanije, kao i guverneri i vice-guverneri brojnih centralnih banaka zemalja centralne i istočne Evrope.

Tokom Euromoney konferencije u Beču, Eurobanka je organizovala radionicu pod nazivom „Evrozona – za i protiv”, na kojoj su panelisti diskutovali o trenutnoj situaciji u evrozoni i glavnim pitanjima koja se tiču budućnosti zajedničke evropske valute. Moderator ove izuzetno dobro posećene radionice bio je g. Teodor Karakasis (Theodore Karakassis), savetnik u diviziji za međunarodne aktivnosti Eurobanke, a na panelu su, između ostalih, govorili: profesor Gikas Harduvelis (Gikas Hardouvelis), glavni ekonomista Eurobanke, g-đa Piroška Nađi (Piroska Nagy), direktor za nacionalnu strategiju i politiku EBRD-a, profesor Kevin Federstoun (Kevin Featherstone), šef Katedre za savremene grčke i evropske studije na LSE-u, g. Kalin Hristov, vice-guverner Narodne banke Bugarske, i g. Konstantin Papadopulos (Constantine Papadopoulos), savetnik za evropske i ekonomske poslove u Eurobanci i bivši generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Kao jedan od glavnih sponzora, Eurobanka je imala učesnike u dve glavne panel diskusije na konferenciji: g. Stavros Joanu, generalni menadžer operacija, tehnologije i organizacije i vršilac dužnosti direktora divizije za međunarodne aktivnosti Eurobank Grupe, učestvovao je u diskusiji na okruglom stolu pod nazivom „Oporavak bankarskog sektora u centralnoj i istočnoj Evropi”. Među ostalim učesnicima bili su: g-đa Piroška Nađi iz EBRD-a, g. Đani Franko Papa (Gianni Franco Papa), direktor divizije za centralnu i istočnu Evropu Unikredit banke, dr Herbert Stepic, generalni direktor Rajfaizen banke internešnl, i g. Zdenek Turek, direktor za Rusiju i generalni direktor za centralnu i istočnu Evropu Siti banke.

G. Joanu je istakao potrebu za dodatnom promocijom rasta i razvoja u ovom regionu i unapređenjem međunarodnog bankarskog poslovanja, kako bi se obnovile domaće depozitne baze i proširilo tržište bankarskog finansiranja u centralnoj i istočnoj Evropi. Pored toga, g. Joanu je ukazao na reakciju Evrope i ulogu Evropske centralne banke (ECB) u obnavljanju evropskog modela, promeni prirode bankarstva u centralnoj i istočnoj Evropi i implikacijama Evropske bankarske unije u regionu centralne i istočne Evrope.

Na drugom panelu pod nazivom „Centralna i istočna Evropa, Evropa i svet”, na kom je učestvovao g. Joanis Gkionis (Ioannis Gkionis), ekonomista-istraživač Eurobank Grupe, razmatrana je ekonomska budućnost Evropske unije i regiona centralne i istočne Evrope.

Eurobank Grupa je sedmu godinu zaredom bila jedan od glavnih sponzora Euromoney foruma o centralnoj i istočnoj Evropi, čime je ponovo potvrdila da je jedna od vodećih bankarskih institucija u centralnoj i istočnoj Evropi.

Povezana dokumenta

Top