Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Novogodišnja akcija poklanjanja paketica za decu

21 Decembar 2012.

Eurobank i NURDOR obradovali decu obolelu od raka

Beograd, 21. decembar 2012.godine – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka(NURDOR) i Eurobank, danas su na Institutu za majku i dete poklonili novogodišnje paketice deci koja se lece na Odeljenju za hemato-onkologiju. Paketice koje je Deda Mraz doneo deci obezbedila je Eurobanka u saradnji sa kompanijom Dexy Co i izdavackom kucom Evro- Giunti.

„Teška bolest od koje se lece deca na ovom odeljenju u potpunosti menja nacin života mališana, njihovih roditelja i cele porodice. Iskreno verujemo da se pažnjom i toplinom svih koji misle na njih, može docarati toplina doma tokom novogodišnjih i božicnih praznika. Paketici Eurobanke zaista pokazuju da u borbi koju svaki dan ovde vodimo, nismo sami“, izjavila je Branislava Penov, Izvršni direktor NURDOR-a.

Deda Mraz ce novogodišnjim paketicima obradovati ukupno 80 mališana koja boluju od raka. Zajedno sa predstavnicima Eurobanke i NURDOR-a sledece nedelje posetice i decu koja se lece na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, Univerzitetskoj decijoj klinici u Tiršovoj, kao i decu smeštenu u Roditeljskoj kuci na Bežanijskoj kosi i na Senjaku.

„Briga od deci i javnom zdravlju jedan je od stožera društveno odgovornog poslovanja Eurobanke. Saradnju sa organizacijom NURDOR smatramo posebno važnom, jer želimo da svojim primerom podstaknemo i druge kompanije da posvete pažnju deci koja se lece od ove opake bolesti“ naglasila je Nataša Strugarevic, Clan Izvršnog odbora Eurobank.

Udruženje NURDOR osnovali su roditelji dece obolele od raka, lekari, medicinsko osoblje i volonteri u decembru 2003. godine. Od tada, ova neprofitna, nevladina organizacija pomaže deci i njihovim porodicama suocenim sa jednom od najtežih bolesti današnjice.Na žalost, skoro svakoga dana, rak se dijagnostifikuje jednom detetu u Srbiji. Obezbedenje adekvatnih uslova lecenja obolele dece i kvaliteta života njihovih porodica glavna je misija NURDOR-a.

Povezana dokumenta

Top