Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobanka prva finansijska kompanija u Srbiji sa CSR sertifikatom

3 Oktobar 2012.

Beograd, 3. oktobar, 2012: Eurobanka zasluženo se našla među prvih pet kompanija u Srbiji kojima je 2. oktobra na svečanosti pod sloganom “Šampioni društvene odgovornosti” u Skupšitini grada Beograda dodeljen CSR sertifikat.

Eurobanka prva finansijska kompanija u Srbiji sa CSR sertifikatom

Kompanije Koka-kola HBC, Eurobank EFG, Holcim, Sunce Marinković i Tigar dobitnici su CSR certifikata koji predstavlja potvrdu da posluju u skladu sa najvišim standardima korporativne društvene odgovornosti. Ovo priznanje dodelila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u saradnji sa SMart Kolektivom i Balkanskim fondom za lokalne inicijative (BCIF), uz podršku Instituta za održive zajednice (ISC) u okviru programa “Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva Srbije” koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

“Malo je poznata socijalna komponenta poslovanja banaka, kao i činjenica da banke u našoj zemlji značajno doprinose društvenom proizvodu i zapošljavaju blizu 30.000 zaposlenih. Sertifikacija kompanija koje posluju po odgovornim principima danas je veoma važna u Srbiji, jer omogućava da se po prvi put izmere stvarni doprinosi preduzeća lokalnoj zajednici”, izjavio je Vuk Zečević, član Izvršnog odbora Eurobanke prilikom uručenja CSR sertifikata.

CSR sertifikat predstavlja garanciju za klijente i poslovne partnere da kompanija u potpunosti posluje u skladu sa zakonom, domaćim i međunarodnim standardima i principima društvene odgovornosti.

Kompanije su morale da ispune najmanje tri četvrtine od ukupno 119 kriterijuma i indikatora, koje je NALED formulisao u saradnji sa partnerima, uzimajući u obzir iskustva 40 zemalja u razvoju. Ti kriterijumi podeljeni su u pet podjednako važnih oblasti: korporativno upravljanje, tržište, radno okruženje, lokalna zajednica i životna sredina. Eurobanka ispunila je oko 80 odsto kriterijuma.

Povezana dokumenta

Top