Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

„Veliko srce“ obradovalo je danas decu Kraljeva

20 Septembar 2012.

Kraljevo, 20. septembar 2012 – Igralište vrtića „Mladost“, obnovljeno zahvaljujući humanitarnoj kartici “Veliko srce“, danas je svečano otvoreno na radost svih 270 mališana koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu.

„Veliko srce“ obradovalo je danas decu Kraljeva

Izvođenjem predstave, deca su se simbolično zahvalila svim korisnicima ove jedinstvene MasterCard kartice, kojih ima više od 18 hiljada, i koji su njenim korišćenjem zaslužni za rekonstruisanje igrališta. Ovo je 12-ti vrtić koji je obnovljen tokom tri godine postojanja zajedničkog humanitarnog projekta Eurobanke i Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

„Kraljevo je divan grad za koje nas vežu lepe uspomene. Zato nam je izuzetno zadovoljstvo što smo ponovo tu i što je projekat ‚Veliko srce‘ danas obradovao i decu Kraljeva. Verujem da će se ovde bezbrižno igrati, a njihovi roditelji biti spokojni, jer mališani provode vreme na sigurnom igralištu“, izjavili su Snežana i Vlade Divac, osnivači Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Kako u okviru vrtića „Mladost“ postoji razvojna grupa celodnevnog boravka za decu sa invaliditetom predškolske ustanove “Olga Jovičić – Rita” iz Kraljeva, igralište je opremljeno i najmodernijim spravama za igru prilagođenim tako da mogu bezbedno da ih koriste sva deca. „Kada ulažemo u projekte poput 'Velikog srca', mi ulažemo u bolju budućnost naše dece. U njihovom odrastanju pored usvajanja novih znanja, ključna je i igra kroz koju se socijalizuju i razvijaju svoje sposobnosti. Obezbeđivanjem sprava prilagođenih deci sa invaliditetom, želimo da podržimo njihov psihofizicki i motorni razvoj, i adekvatno uključivanje u društvenu zajednicu“, istakao je Aleksandar Milovanović, regionalni direktor u Eurobanci.

MasterCard kartica „Veliko srce“, koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene humanitarne kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobanka svoj deo prihoda uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu obnavljanja dečijih igrališta. Do sada je zahvaljujući projektu „Veliko srce“ više od osam hiljada najmlađih dobilo nova i bezbedna mesta za igru.

Povezana dokumenta

Top