Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Otvoren „Eurobank Park” u Pirotu

13 Septembar 2012.

10-ti park iz projekta ekologije, ujedno prilagođen deci sa invaliditetom

Pirot, 13. septembar 2012 – Eurobanka i Opština Pirot, uz podršku Udruženja osoba sa hendikepom „Feniks“, danas su svečano otvorili prvi Inkluzivni park u Pirotu i jugoistočnoj Srbiji, koji je ujedno i deseti jubilarni u okviru velikog ekološkog projekta ''''''''Eurobank Parkovi''''''''. Ovo je drugi inkluzivni park u Srbiji čiju je izgradnju inicirala Eurobanka u humanitarnom nastojanju da snažno podrži socijalnu inkluziju dece sa invaliditetom.

Otvoren „Eurobank Park” u Pirotu

„Sva deca imaju jednako pravo na igru, a mi u Eurobanci nastojimo da im omogućimo da u tom pravu na najbolji način uživaju, igrajući se u bezbednom i njima prilagođenom okruženju. Vođeni filantropskim vrednostima, do sada smo sa velikim entuzijazmom za revitalizaciju parkova širom Srbije uložili blizu milion evra i udahnuli svež vazduh u pluća Srbije“, izjavila je Maja Đorđević Stanković, šef ekspoziture Eurobanke u Pirotu.

Prvi čovek opštine Pirot, Vladan Vasić i Maja Đorđević Stanković iz Eurobanke sađenjem pitomog kestena, simbola blagostanja i dugovečnosti, dali su primer ekološke svesnosti i doprineli ozelenjavanju inkluzivnog parka.

„Naš grad je danas dobio izuzetan dar od Eurobanke, prvi inkluzivni park u Pirotu i u celom regionu istočne Srbije, koji će pružiti jednake mogućnosti za igru svoj deci. Njihova radost je merilo našeg uspeha i kada na ovakav način doprinesemo dečijim osmesima, možemo biti sigurni da smo uradili veliku stvar za budućnost čitave zajednice. “, rekao je Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot.

Od 2006. Eurobanka se aktivno angažuje na polju ekologije, a u samu revitalizaciju parkova širom Srbije ukupno je uložila blizu milion evra. Inkuzivni park u Pirotu, drugi je park u našoj zemlji koji je opremljen mobilijarom i gimnastičkim spravama prilagođenim potrebama dece i osoba sa invaliditetom. Igra na ovim spravama pomaže deci da se uključe u normalne društvene tokove i pozitivno utiče na njihov psihofizički i motorni razvoj.

Uz podršku Eurobanke, do sada je rekonstruisana Narodna bašta u Pančevu, uređen Evropski vrt u Botaničkoj bašti «Jevremovac» u Beogradu, , park Učiteljskog fakulteta u Jagodini, Dunavski park u Novom Sadu, park Čair u Nišu, Sunčani park u Požarevcu, Park za venčanja na Adi Ciganliji u Beogradu, inkluzivni Park duginih boja na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu i park u Vrnjačkoj banji. Projekat „Eurobank Parkovi“ deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Eurobanke „Investiramo u evropske vrednosti“, putem kojeg je u razvoj lokalne zajednice uloženo preko 3,6 miliona evra.

Povezana dokumenta

Top