Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Prestolonaslednik Aleksandar nagradio 500 najboljih maturanata na svečanosti u Belom Dvoru

26 Jun 2012.

Beograd, 26. jun 2012. – Njihova Kraljevska Visocanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina bili su danas u Belom Dvoru domacini svečanog prijema za 500 najboljih maturanata iz svih srednjih škola u Srbiji.

Prestolonaslednik Aleksandar nagradio 500 najboljih maturanata na svečanosti u Belom Dvoru

Na svecanosti pored Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra prisutnima su se obratili i prof. dr Ivan Vujacic, clan upravnog odbora Eurobank EFG, prof. dr Neda Bokan, prorektor za nastavu Beogradskog Univerziteta, kao i g-din Matija Beckovic, član Krunskog saveta i Srpske Akademije nauka i umetnosti.

Pored Njihovih Kraljevskih Visocanstva, svecanosti su prisustvovali i NJ.E. g-din Predrag Markovic, ministar kulture, informisanja i informacionog društva, Njegovo Preosveštenstvo Vikarni Episkop hvostanski G. Atanasije, NJ.E. dr Ištvan Cete-Semeši, biskup Hrišcanske Reformisticke crkve, clanovi Savetodavnih Tela Krune, predstavnici Univerziteta u Kragujevcu, clanovi odbora Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za
obrazovanje.

Prestolonaslednik Aleksandar se u svom govoru zahvalio na podršci Eurobanci EFG na sponzorstvu ovog dogadaja, i cestitao svim nagradenim maturantima na velikom uspehu koji su postigli. Obracajuci se dacima, Prestolonaslednik Aleksandar je posebno naglasio: “Vaše dalje školovanje je najveci prioritet ove države i svih nas. Moja Fondacija za obrazovanje ce nastaviti i ubuduce da pomaže najbolje ucenike i studente kako bi postali vrhunski strucnjaci, kakve ova zemlja i zaslužuje”. Prestolonaslendik je najtoplije pozdravio i g-du Keti Fenslou, predsednicu humanitarne organizacije Lajflajn Cikago, koja više od dve decenije pomaže Srbiji.

Prof. dr Neda Bokan, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, poželela je dobrodošlicu najboljim maturantima na beogradski i ostale univerzitete u Srbiji, i
poželela im srecu u daljem školovanju.

Prof. dr Ivan Vujacic, clan upravnog odbora Eurobank EFG, cestitao je svim nagradenim ucenicima i naglasio da je od izuzetne važnosti da nastave svoje dalje obrazovanje, kao i da steceno znanje upotrebe u razvoj svoje zemlje, Srbije. On je istakao da je Eurobank EFG veoma ponosna na ovu akciju, koja pokazuje njihovu želju da ulažu u buducnost Srbije.

Naš poznati pesnik Matija Beckovic je u svom obracanju rekao da je ovo najlepši skup koji se u Srbiji održava u ovom trenutku. Njihova Kraljevska Visocanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina se
najtoplije zahvaljuju volonterima na velikoj pomoci koju su pružili u realizaciji ovog dogadaja, kao i sponzorima Eurobank EFG, Coca Cola Hellenic Srbija, pekari „Trpkovic“ i Triangl Media Centru.

Povezana dokumenta

Top