Kontakt centar: 0800111144; 381 11 2023 353

Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Akcija reciklaže elektronske opreme u Eurobank EFG

21 Mart 2012.

Reciklirane 3 tone elektronskog otpada

Eurobank EFG reciklirala je 3 tone kompjuterske opreme u saradnji sa kompanijom E-Reciklaža. Predajom preko 500 elektronskih i električnih uređaja za reciklažu, Banka još jednom ističe važnost odgovornog upravljanja elektronskim otpadom i potvrđuje opredeljenost da posluje u skladu sa najvišim standardima zaštite čovekove okoline.

Akcija reciklaže elektronske opreme u Eurobank EFG
Svesni činjenice da su odgovoran tretman i reciklaža elektronskog otpada u današnje vreme izuzetno važni, Eurobank EFG reciklirala je lap-topove, desktop računare, štampače, servere, modeme kao i druge kompjuterske i električne uređaje koji su van upotrebe. Već drugu godinu za redom, Eurobank EFG učestvuje u akciji „Otpiši otpad“ niške kompanije E-Reciklaža koja kompanijama nudi mogućnost da se oslobode rashodovane elektronske i električne opreme na ekološki način.

„Trudimo se da uvođenjem najviših ekoloških standarda u svojim poslovnim prostorijama pružimo pozitivan primer i pozovemo druge kompanije na aktivno učestvovanje u recikliranju. Važno je istaći činjenicu da elektronski otpad spada u grupu otpada koja danas beleži najveći godišnji rast u Srbiji, i to od preko pet odsto po stanovniku“ ističe Aleksandra Janjić, Saradnik u odeljenju zaštite prirodne sredine u sektoru bankarskih operacija Eurobank EFG.

Eurobank EFG je jedina banka u Srbiji koja je postala članica Programa zaštite životne sredine i finansijske inicijative Ujedinjenih nacija (United Nations Environment Program for Finance Initiative - UNEP FI), i u okviru ove saradnje nastavlja da bude odgovoran partner društvu u Srbiji.

Povezana dokumenta

Top