Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

EUROBANK DOBITNIK NAGRADE ZA NAJBOLJU EMISIONU BANKU U CENTRALNOJ EVROPI OD STRANE IFC

29 Maj 2020.

Eurobank je dobitnik nagrade Najbolja emisiona Banka u Centralnoj Evropi u 2019. godini za partnerstvo u Globalnom programu finansiranja trgovine (GTFP), koju dodeljuje Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke.

Godinama unazad, Eurobank svojim zalaganjem doprinosi unapređenju saradnje sa IFC-om i predstavlja snažnog partnera Svetske banke u Srbiji, što potvrđuju nagrade za najbolje partnerstvo u okviru Istočne Evrope za 2014. godinu, kao i ovogodišnje priznanje za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi u 2019. godini.

„Strateško opredeljenje Eurobanke je snažna podrška privredi, koja dugoročno utiče na stabilnost bankarskog sektora u celini. Priznanje IFC-a nam mnogo znači, jer je ono potvrda naše posvećenosti širenju poslovanja klijenata, napretku srpske ekonomije i jačanju saradnje sa međunarodnim finansijskim institucijama, kao respektabilnim partnerima banaka i privrede u Srbiji,“ izjavio je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke i direktor Sektora za korporativno bankarstvo.

“Ova nagrada prepoznaje liderstvo naših partnera u pružanju usluga finansiranja trgovine na tržištima u razvoju. Finansiranje trgovine je ključni prioritet IFC-a zbog snažnog uticaja koji ima na podsticanje ekonomske aktivnosti i razvoja“, rekao je Tomas Lubek, regionalni menadžer IFC-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu. „Ova nagrada pokazuje izvrsnost Eurobanke u unapređivanju misije IFC-a u Srbiji. Neka to bude podsticaj za našeg partnera da dodatno poveća aktivnosti finansiranja trgovine u Srbiji.”

Nagrada za Najbolju emisionu Banku predstavlja potvrdu opredeljenja Eurobanke ka kontinuiranom unapređenju svoje ponude - od finansijskih usluga, preko savetodavne podrške kroz umrežavanje i saradnju, do pažljivo osmišljenih proizvoda koji su krojeni prema potrebama klijenata.

Povezana dokumenta

Top